Beschrijving;

Als bedrijf hebben wij ons de laatste jaren meer en meer toegelegd op het onderhouden en aanleggen van gazons. Vaak is de gedachte dat een mooie grasmat makkelijk te realiseren is door het alleen maar wat water te geven en af en toe wat te bemesten, maar niets is minder waar. Om een mooie en nette grasmat te creëren heeft het zeker de aandacht nodig. Hierin kunnen wij ons steentje bijdragen. We bieden hiervoor de volgende werkzaamheden aan, namelijk;

  • Grasmaaien
  • Verticuteren
  • Bemesten
  • Gazonvernieuwing

Grasmaaien;

We bieden de volgende mogelijkheden, namelijk grasmaaien met onze eigen gemotoriseerde grasmaaiers of met een maaier van de klant. Deze keuze maak de klant zelf natuurlijk. 

Wij kunnen ervoor zorgen dat u het gehele jaar door kunt genieten van uw grasmat. Dus heeft u weinig tijd of wilt u het maaien uit handen geven laat het ons maar weten.

Verticuteren;

Het is goed om elk voorjaar uw gazon te verticuteren. Dit heeft 2 belangrijke doelen. Het eerste doel is natuurlijk het verwijderen van het mos. Als dit niet goed wordt bijgehouden zal het mos uiteindelijk de overhand krijgen. Uw mooie gazon verandert dan in een mosveld. Het tweede doel is het beluchten van het gazon. Misschien nog wel belangrijker dan het eerste doel. Dit heeft een positieve uitwerking op de groei van het gras en bevordert de ontwikkeling van het wortelstelsel. Dus bent u zelf niet in de mogelijkheid dit te doen laat het maar weten, dan komen we graag langs om u hierbij een handje te helpen.

Bemesting;

Regelmatig worden we gebeld door klanten die vragen hebben over hoe ze het gazon gedurende het jaar moeten bemesten. Hierin kunnen wij u helpen, zodat u het gehele jaar zorgeloos kunt genieten van uw gazon. Het bemesten is namelijk meer dan 1 keer per jaar maar even wat meststof op het grasveld strooien. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je moet bemesten en wat voor soort bemesting u wanneer moet gebruiken. U wilt graag een mooi groen gazon, dit is niet vanzelfsprekend. Daarnaast wilt u ook dat de meststoffen die gebruikt worden zo goed mogelijk worden opgenomen door het gras. Daarnaast moet het ten goede komen aan de kwaliteit van de bodem. Het is dus belangrijk om ook een bodemverbeteraar te gebruiken. Dit alles kunnen wij u dus bieden. Wilt u hier gebruik van maken of wilt u hierover geïnformeerd worden neem dan gerust contact met ons op.

Gazon vernieuwing;

De laatste jaren hebben we te maken met hete zomers. Dit komt zeker niet ten goede van de grasmat. Doordat het gras niet optimaal kan groeien, overheerst vaak het onkruid of wordt het voor het mos makkelijk om het gras te overwoekeren. Dit heeft tot gevolg dat na verloop van tijd het genieten omslaat in enige ergernis van uw gazon. Wij bieden de oplossing? We hebben de laatste jaren veel gazons vernieuwd en hierdoor kunnen we u de optimale oplossing bieden.

We zijn gespecialiseerd in het gras zaaien, maar ook zeker in het leggen van graszoden. Het is van groot belang dat het voorwerk op een juiste manier wordt uitgevoerd. Daarbij moet u denken aan het verwerken van het oude gazon, het egaliseren, zaaibed klaarleggen, bemesten en tot slot het graszaad dan wel graszoden aan te brengen. De voorbereidende werkzaamheden doen we met een 1-assige of 2-assige tuintractor.

Enkele voor- en nadelen;

                                  VOORDEEL                                     NADEEL

ZAAIEN                  - lagere kosten                                 - langer wachten op mooie grasmat

                                                                                            - gevoelig voor de weeromstandigheden

                                                                                             - nauwkeurig voorzien van water

 

GRASZODEN       - direct resultaat                                                - hogere kosten

                              - meer speling met watervoorziening                  

                             - minder gevoelig voor weersomstandigheden

 

Mocht u gebruik willen maken van onze diensten laat het weten dan komen we vrijblijvend bij u langs en zullen we samen bepreken hoe we het gaan aanpakken. In goed overleg is alles mogelijk.